Mi van, ha a porckorongsérv?

Egy ideje már tapasztalt erős fájdalom az ágyéki … porckorongsérv egy viszonylag gyakori állapot. Ez akkor fordul elő, amikor egy porckorong romlik kellően, hogy hagyja el a normál helyzetbe. Hogyan lehet felismerni a porckorongsérv? Hogy megkönnyebbült? Van arra mód, hogy megelőzzem?

Sérv lemez: mi ez?

A gerincoszlop 24 csigolyák, amelyek egymástól szét egy porckorong. Álló, rostos szerkezet, Sérv lemez: mi ez?amelyben egy kocsonyás mag található, ezek a lemezek jár, mint csappantyúk a sokkok által elszenvedett a gerinc, valamint elősegíti a mobilitást.

A porckorongsérv formája, amikor a lemez a szünetek, illetve a levelek egy része a mag ki a természetes helye. Ezt úgy hívják projekció. Általános szabály, hogy a porckorongsérv lemezek fordulhat elő, az ágyéki csigolyák, azaz az alsó vissza. De ez akkor fordulhat elő, bárhol a gerinc.

Megjegyzés: a férfiak jobban érinti, mint a nők által porckorongsérv lemezek.

Porckorongsérv: okok

Az oka, hogy magyarázni az előfordulása ennek a csigolya támadás vagy több:

  • A tartós, illetve az ismételt elfogadása, rossz testtartás,
  • Az elhízás,
  • a terhesség,
  • Genetikai predispositions (öröklődés),
  • A természetes elváltozás, a porckorongok.

Sérv lemez: mikor forduljon?

Ha azt tapasztalja, hogy súlyos hátfájás egy hétig, erősen javasoljuk, hogy forduljon általános orvos. Ez annál is inkább célszerű, ha a hátfájás egy eredménye, egy őszi, vagy baleset, ha lázas vagy, vagy elvesztette az étvágyát. Tudniuk kell, hogy a porckorongsérv kezelt gyorsan meggyógyult a 4-6 hét.

Ne habozzon, hogy menjen kórház sürgősségi szobák ha szenved vizelet vagy széklet-inkontinencia amellett, hogy a hátfájás. Egy képtelenség, hogy álljon fel, vagy lépcsőn a tünetek, hogy kell is figyelmeztet.

Sérv lemez: hogyan ismerjük fel?

Sérv lemez: hogyan ismerjük fel?Vissza a fájdalom a fő tünet a porckorongsérv. Ez akkor fordul elő, elsősorban a helyét a kiemelkedés, bár meghosszabbíthatja, ha a porckorongsérv fejt ki tömörítés egy ideg.

Ha a porckorongsérv található szinten a nyakát, ez okozza a merev nyak, míg a fájdalmat lehet érezni, még a vállak, karok. Nem ritka, hogy ezek a tünetek, hogy társul bizsergés vagy zsibbadás a karját.

Másrészt, a porckorongsérv az alsó vissza okoz, deréktáji fájdalom, amely lehet kíséri fájdalom a ülőideg. Néha azonban a sérv tünetmentes.

Hogyan kell gyógyítani?

A kezelés a porckorongsérv elsősorban alapján többi, az elfogadása bizonyos óvintézkedéseket, hogy enyhíti a vissza. Csak az fáj, orvosilag kezeli a receptre kapható fájdalomcsillapítók, izomlazítók, vagy gyulladáscsökkentőt. A legtöbb súlyos fájdalom szükség lehet specifikus kezelést.

Mindazonáltal, a legtöbb lemezt sérv megkönnyebbült egy héten kezelni, akár hat-hét. Ritka esetekben a használata lehet a műtét mellett érvelt, amikor a fájdalom nem enyhítette a gyógyszerek, vagy a szövődmények kockázata. Részleges vagy teljes abláció a intervertebral disk benne van akkor végzett.

Sérv lemez: hogyan kerüljük el?

Jelentősen csökkenti a kockázatot, szenved, porckorongsérv, javasoljuk, hogy fogadja el az egészséges Sérv lemez: hogyan kerüljük el?életmód, kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres sport gyakorlat .

Amellett, hogy fejlődik az izomzat a vissza, az is szükséges, hogy folyamatosan fenntartsák a jó testtartás hozzáállás , különösen a hivatal vagy nehéz tárgyak emelését. Lehet, hogy érdekes, fűzőt viselni, vagy egy lumbális öv, amikor sokat kezelése.

Leave a Reply